Bilanţul morţilor în urma inundaţiilor din Brazilia a crescut la 48

de Mircea GHIȚĂ Joi, 23 Februarie 2023 157
Bilanţul ploilor torenţiale care au devastat zonele costiere ale statului Sao Paulo din sud-estul Braziliei a urcat la 48 de morţi, conform datelor oficiale anunţate miercuri. Meteorologii au avertizat că precipitaţiile vor continua în a doua parte a zilei, transmite Reuters.
Ploile torenţiale au provocat alunecări de teren şi inundaţii începând de weekendul trecut în localităţile situate pe coastele celui mai bogat stat brazilian, cantităţile de precipitaţii depăşind până în prezent 600 de milimetri, cea mai mare cifră cumulată înregistrată vreodată în această ţară.
Numărul victimelor a crescut comparativ cu bilanţul anunţat în ziua precedentă, care indica 46 de morţi, au precizat într-un comunicat autorităţile guvernamentale din statul Sao Paulo.
Bilanţul deceselor ar putea creşte în contextul în care sunt în curs de desfăşurare operaţiuni de căutare şi salvare a zecilor de persoane date dispărute.
Oraşul Sao Sebastiao, situat la o distanţă de aproximativ 200 de kilometri de Sao Paulo, a fost cel mai afectat, cu 47 dintre decesele raportate. Şi alte localităţi învecinate, precum Ilhabela, Caraguatatuba, Bertioga şi Ubatuba, au fost puternic afectate.
Autorităţile guvernamentale din acest stat au anunţat că sunt aşteptate în continuare ploi,vineri, în contextul în care un nou front de aer rece favorizează formarea norilor denşi deasupra regiunii, cu averse moderate până la intense prognozate până seara.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei