Bulgaria și România, mai aproape de Balcani decât de UE în ceea ce privește dezvoltarea

de Cuget Liber Miercuri, 01 Februarie 2012 351
Bulgaria și România sunt în urma altor state membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește dezvoltarea lor, situându-se la nivelul celorlalte țări din Balcani, potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru o Societate Deschisă.
Cele mai noi state UE rămân la nivelul celorlalte țări din Balcani în ceea ce privește starea economiei, calitatea vieții, nivelul democrației și starea guvernării, potrivit indexului întocmit de Institutul pentru o Societate Deschisă, care analizează apartenența Bulgariei la UE și competitivitatea economiei bulgare, relatează site-ul Novinite.com.
Indexul compară Bulgaria cu celelalte state UE și cu țările care aspiră să adere la blocul comunitar, precum Croația, Islanda, Serbia, Muntenegru, Albania, Turcia, Macedonia și Bosnia-Herțegovina.
În ceea ce privește cele patru criterii principale menționate, Bulgaria se clasează pe locul al 28-lea, după Croația, dar înaintea României.
În total, 47 de criterii au fost folosite pentru realizarea comparației între 35 de țări europene, care au fost împărțite în șase grupuri, în baza nivelului de dezvoltare. Bulgaria face parte din grupul al cincilea, alături de Croația, Letonia, România și Muntenegru, care sunt urmate de state candidate la UE: Serbia, Macedonia, Turcia, Albania și Bosnia-Herțegovina.
Bulgaria înregistrează un index relativ ridicat de dezvoltare economică, însă calitatea vieții este mai redusă decât standardele de trai din Serbia și Muntenegru.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei