Casa Albă refuză să coopereze cu Congresul în "ancheta rusă"

de Cuget Liber Vineri, 17 Mai 2019 233
Casa Albă a anunțat, miercuri, că refuză să coopereze cu o comisie din cadrul Congresului în privința "anchetei ruse", acuzând-i pe democrați că doresc să organizeze un "proces spectacol" împotriva președintelui Donald Trump, informează AFP. 

Avocatul principal al Casei Albe, Pat Cipollone, a respins printr-o scrisoare solicitările de documente și de mărturii transmise de Jerry Nadler, președintele puternicei comisii juridice din Camera Reprezentanților. 

În opinia lui Cipollone, comisia nu are dreptul "să-i hărțuiască pe opozanții săi politici" sau să "refacă fără autorizare" ancheta de acum încheiată a procurorului special Robert Mueller. 

Un înalt oficial de la Casa Albă a declarat, sub protecția anonimatului, că solicitările lui Nadler nu sunt "altceva decât o hărțuire a președintelui", un "soi de proces spectacol". 

Președinția americană consideră că majoritatea solicitărilor comisiei a fost acoperită de activitatea procurorului special. 
În raportul său, procurorul special Robert Mueller l-a exonerat pe Donald Trump de bănuielile de complicitate cu Rusia în timpul campaniei prezidențiale din 2016. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei