Republica Moldova: A început procesul împotriva başcanei Găgăuziei

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 01 Mai 2024 196
Un tribunal din Chişinău a deschis procesul în care guvernatoarea (başcana) pro-rusă a regiunii autonome Găgăuzia din cadrul Republicii Moldova, Evghenia Guţul, este acuzată de complicitate în finanţarea ilegală a fostul partid pro-rus Şor, relatează presa de peste Prut. Dar şedinţa de judecată a fost amânată până pe 27 mai, întrucât apărarea a cerut traducerea actelor în limba rusă.
Conform actului acuzării întocmit de procurori, Evghenia Guţul a fost implicată între anii 2019 şi 2022 în canalizarea sistematică de fonduri clandestine către partidul Şor, formaţiune între timp scoasă în afara legii şi care a fost condusă de oligarhul fugar pro-rus Ilan Şor.
În acest dosar, în care mai este acuzată şi o secretară din fostul partid Şor, Evghenia Guţul riscă între doi şi şapte ani de închisoare, precum şi interdicţia de a ocupa funcţii publice. Ea este de asemenea inculpată pentru oferirea unor sume de bani pentru participarea la protestele antiguvernamentale desfăşurate de partidul Şor în anul 2022.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei