Cetăţenii americani riscă să fie hărțuiți și chiar arestaţi în Rusia

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 30 Martie 2022 312
Cetăţenii americani aflaţi în Rusia riscă să fie arestaţi în mod arbitrar de autorităţile ruse, a avertizat Departamentul de Stat al SUA, care şi-a reînnoit apelul de a evita călătoriile în această ţară sau de a o părăsi imediat.
Departamentul de Stat a atenţionat împotriva posibilităţii de hărţuire a cetăţenilor americani de către forţele de securitate ruse, inclusiv arestarea şi aplicarea arbitrară a legii locale, din cauza poziţiei Washingtonului cu privire la invazia rusă în Ucraina şi sancţiunilor impuse Moscovei.
„Nu călătoriți în Rusia din cauza invaziei neprovocate și nejustificate a Ucrainei de către forțele militare ruse, a potențialului de hărțuire la adresa cetățenilor americani de către oficialii ruși, inclusiv plasarea în detenție. Există riscul aplicării arbitrare a legilor locale, zborurile în și din Rusia sunt limitate, iar capacitatea Ambasadei SUA de a ajuta cetățenii americani e limitată”, se arată în avertismentul transmis de oficialii americani, citat de AFP.
Acest avertisment a fost publicat în condiţiile în care vedeta americană a basketului Brittney Griner se află în arest în Rusia de peste o lună. Ea a fost arestată pe 17 februarie pe un aeroport din apropierea Moscovei, având asupra ei vaporizatoare şi un lichid cu miros specific de ulei de canabis, potrivit vameşilor ruşi.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei