China a început exerciţii militare în Strâmtoarea Taiwan

de Sorin MIHALACHE Duminică, 09 Aprilie 2023 121
Armata chineză a anunţat, sâmbătă, exerciţii de pregătire pentru luptă în Strâmtoarea Taiwan, pe fondul tensiunilor cu insula după o întâlnire în Statele Unite a preşedintei taiwaneze Tsai Ing-Wen cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Kevin McCarthy, transmite agenţia AFP.
„Comandamentul Teatrului de operaţii Est al Armatei de Eliberare a Poporului organizează, în perioada 8-10 aprilie, un exerciţiu de pregătire în Strâmtoarea Taiwan, în părţile de nord şi de sud ale insulei şi în spaţiul aerian la est de insulă Taiwan. Aceste manevre includ şi patrule de poliţie”, se arată într-un comunicat al armatei chineze. Locul exact de desfăşurare a acestor exerciţii nu a fost specificat.
La scurt timp, presa de stat a anunţat începerea acestor exerciţii, pe care armata chineză le-a prezentat ca fiind un avertisment adresat forţelor separatiste din Taiwan. Aceste manevre „servesc ca un avertisment serios împotriva coluziunii dintre forţele separatiste care urmăresc independenţa Taiwanului şi forţele externe, precum şi activităţile lor provocatoare”, a indicat într-un comunicat de presă Shi Yi, un purtător de cuvânt al armatei. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei