China își extinde controlul asupra media și în afara frontierelor

de Cuget Liber Marţi, 26 Martie 2019 277
China își extinde controlul asupra instituțiilor media și în afara frontierelor, ceea ce reprezintă o amenințare la adresa libertății presei în întreaga lume, a atras, ieri, atenția organizația Reporteri fără Frontiere (RSF), potrivit DPA. 

Beijingul controlează informații în afara teritoriului chinez în încercarea de a-și impune vocabularul "corect ideologic", pentru a combate criticile și pentru a acoperi părți din istoria sa, se arată într-un raport la ONG-ului de apărare a libertății presei. 
Printre strategiile Chinei, se numără modernizarea televiziunii sale internaționale, cumpărarea unor cantități mari de reclame în media internaționale și infiltrarea în media străine. 

În plus, China s-a folosit de șantaj, intimidări și hărțuire la scară largă, mai arată raportul. 
"În spiritul regimului de la Beijing, jurnaliștii nu ar trebui să fie o contra-putere, ci mai degrabă să servească propagandei statelor", a precizat într-un comunicat directorul RSF, Christophe Deloire. 

"Dacă democrațiile nu opun rezistență, propaganda în stil chinez va invada treptat media din întreaga lume, concurând cu jurnalismul așa cum îl știm", a adăugat el. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei