Adunarea parlamentară franco-germană s-a întrunit, în premieră, la Paris

de Cuget Liber Marţi, 26 Martie 2019 327
Adunarea parlamentară franco-germană, formată din 50 de deputați francezi și 50 de deputați germani, s-a întrunit pentru prima dată, ieri, la Paris, într-un context tensionat, între Brexit și alegeri europene, relatează AFP. 

Președintele Adunării Naționale a Franței, Richard Ferrand, și cel al Bundestag-ului, Wolfgang Schauble, au semnat, în cursul dimineții, acordul parlamentar, aprobat deja de cele două camere. 

Apoi, a avut loc reuniunea constitutivă a noii adunări, care ar urma să se întrunească de două ori pe an, alternativ în Franța și în Germania, pentru a veghea la aplicarea deciziilor comune ale guvernelor, pentru a urmări chestiunile internaționale de interes comun și pentru a lucra la ameliorarea vieții populațiilor transfrontaliere. 

După amiază, miniștrii pentru Afaceri europene din cele două țări - Nathalie Loiseau și Michael Roth - vor lua cuvântul în fața adunării, înainte de o serie de întrebări și răspunsuri. 

Adunarea franco-germană este rezultatul unui îndelungat proces. Schauble și predecesorul lui Ferrand, Francois de Rugy, au făcut apel în ianuarie 2018 la încheierea unui nou tratat de cooperare franco-germană, în cursul marcării a 55 de ani de la încheierea '"Tratatului de la Elysee" în 1963 între Paris și Berlin. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei