Maia Sandu denunţă manifestaţii orchestrate de Rusia în Republica Moldova

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 08 Mai 2024 180
Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a denunţat manifestaţii care, în opinia sa, sunt controlate de la distanţă de Moscova pentru a destabiliza ţara, unde forţele proruse plănuiesc să celebreze, săptămâna aceasta, un moment-cheie din istoria sovietică, relatează agenţia AFP.
Partidele proruse din Republica Moldova plănuiesc să celebreze, la 9 mai, victoria sovietică împotriva Germaniei naziste, un element central al discursului patriotic al Kremlinului. În aceeaşi zi, susţinătorii Maiei Sandu - a căror ambiţie este ca ţara lor să adere la UE - intenţionează să marcheze Ziua Europei.
„Nu este nimic rău în a manifesta. Republica Moldova este o ţară democratică şi facem tot ce este necesar pentru a garanta libertatea de exprimare a cetăţenilor, indiferent dacă sunt sau nu de acord cu guvernul”, a declarat preşedinta moldoveană. „Este cu totul altceva când aceste evenimente sunt plătite din afara ţării şi când cei care ies în stradă nu sunt acolo cu propria agendă, ci cu agenda altcuiva”, a adăugat ea.
Forţele proruse au anunţat recent, de la Moscova, crearea unei coaliţii sub egida oligarhului fugar Ilan Şor, condamnat în contumacie pentru fraudă, în vederea alegerilor prezidenţiale, preconizate să aibă loc la 20 octombrie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei