România participă la a 77-a Adunare Mondială a Sănătăţii. Ministrul Rafila a discutat despre nevoia reformelor din sănătate

de Madalina PETRESCU Miercuri, 29 Mai 2024 348
Delegaţia României, condusă de ministrul Alexandru Rafila, participă la cea de-a 77-a Adunare Mondială a Sănătăţii, de la Geneva, în care se discută despre rezistenţa antimicrobiană, bolile netransmisibile şi accesul la servicii de sănătate. Alexandru Rafila a vorbit despre nevoia unei abordări coordonatea reformelor.

”Delegaţia României, condusă de Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, participă în această săptămână la cea de-a 77-a Adunare Mondială a Sănătăţii (WHA77), care are loc la Geneva. În plenul adunării, ministrul Sănătăţii a avut o intervenţie în care a susţinut nevoia unei abordări coordonate a reformelor din sănătate, în care investiţiile trebuie dublate de măsuri care să asigure resurse umane suficiente, bine pregătite şi motivate”, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că, în cadrul lucrărilor reuniunii celor 194 de state membre, se discută teme importante precum rezistenţa antimicrobiană, bolile netransmisibile, accesul la servicii de sănătate.

”În ceea ce priveşte proiectul de Acord privind Prevenirea, Pregătirea şi Răspunsul în caz de Pandemie, statele membre nu au ajuns la un consens, fiind luată în considerare o prelungire a negocierilor privind acest document”, a mai transmis sursa citată, preluată de news.ro

Ministerul Sănătăţii menţionează că din delegaţia României fac parte şi reprezentanţi ai tinerilor medici şi studenţilor la medicină, având o serie de întâlniri tehnice cu reprezentanţi ai Observatorului European pentru Sisteme şi Politici de Sănătate, GE Healthcare şi alţi actori interesanţi de a dezvolta proiecte concrete în România.



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei