China va organiza, pe 1 octombrie, cea mai amplă paradă militară de sub regimul comunist

de Cuget Liber Vineri, 30 August 2019 192
China va organiza, pe 1 octombrie, cea mai amplă paradă militară de sub regimul comunist, pentru a marca 70 de ani de la fondarea Republicii Populare, transmite AFP, citând un anunț al guvernului de la Beijing. 

Până în prezent, cea mai mare paradă militară a avut loc în 2015, la împlinirea a 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. La defilarea de atunci au luat parte peste 12.000 de soldați, 200 de avioane și 500 de blindate. 
Toate echipamentele militare care vor fi etalate pe 1 octombrie sunt de fabricație chineză, iar unele vor fi expuse public pentru prima dată, a precizat generalul Cai Zhijun, membru al Statului Major al armatei. 

Președintele Xi Jinping va pronunța cu această ocazie un important discurs. 

China populară organizează în mod tradițional o defilare militară la fiecare 10 ani, pentru aniversarea fondării sale la 1 octombrie 1949. Parada are loc în piața Tiananmen, unde Mao Zedong a proclamat Republica Populară, după un război civil. 
China are a doua armată din lume, de circa 2 milioane de militari, și cel de-al doilea buget militar, majorat cu 7,5% în 2019, chiar dacă mult sub cel al Statelor Unite, și insistă asupra caracterului pașnic al armatei sale. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei