Codul rutier 2023. Unii şoferi s-ar putea trezi cu suspendarea înmatriculării auto

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Duminică, 11 Decembrie 2022 621
Suspendarea înmatriculării unui vehicul se referă la o operaţiune administrativă care constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumul public.

După ce mai mulţi şoferi români s-au trezit că au de plătit amenzi fie pentru ITP expirat, pentru depășiri ale vitezei legale ori pentru lipsa rovignetei, deşi nu se aflaseră la volan, autoritățile române au introdus în Codul Rutier o prevederea nouă. Este vorba de „suspendarea înmatriculării auto”.

Legislaţia prevede că în cazul în care se schimbă proprietarul autoturismului, înmatricularea autovehiculul va fi suspendată dacă noul deținător nu va cere Direcţiei de Înmatriculări, în intervalul de timp prevăzut de legislația în vigoare, transcrierea dreptului de proprietate, potrivit evz.ro. În această situaţie, maşina nu va mai putea fi folosită până în clipa în care nu se va rezolva motivul pentru care a fost dispusă măsura suspendării înmatriculării. Autorităţile vor să evite astfel situaţiile în care şoferi care aveau interdicţie de a conduce sau aveau amenzi neachitate cumpărau maşini şi le treceau pe numele altor rude sau cunoştinţe, dar ei le conduceau.Citește mai departe

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei