Coreea de Nord face noi teste nucleare

de Cuget Liber Luni, 28 Ianuarie 2013 1220
Coreea de Nord face pregătiri intense pentru efectuarea unui nou test nuclear, anunță un institut de cercetări american care prezintă imagini filmate prin satelit, relatează site-ul postului de televiziune Fox News. Sateliții au surprins activitățile de la complexul nord-coreean Pun-ggye-ri, unde regimul stalinist a efectuat teste nucleare în 2006 și 2009. Conform imaginilor, în ultimele săptămâni, drumurile spre acest complex au fost curățate constant de zăpadă, iar tunelul săpat în munte a fost astupat, lucru care sugerează eventualitatea detonării unui dispozitiv nuclear.

Informațiile au fost furnizate agenției AP de site-ul 38 North, aparținând Institutului de cercetări SUA-Coreea al Academiei de Studii Internaționale Avansate Johns Hopkins. Cele mai recente imagini au fost filmate miercuri.
Joi, regimul stalinist de la Phenian, condus de Kim Jong-un, a avertizat că va efectua un nou test nuclear și va lansa rachete, amenințând direct Statele Unite. China, principalul susținător al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul să își tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar și energetic dacă va fi efectuat un nou test nuclear.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei