Coronavirus: Ungaria va trimite României 1.000 de cutii de favipiravir

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Vineri, 08 Octombrie 2021 191
Guvernul ungar va trimite României la începutul săptămânii viitoare 1.000 de cutii de favipiravir, medicament antiviral folosit la tratarea COVID-19, pentru a ajuta ţara vecină în efortul împotriva pandemiei, a anunţat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează agenţia MTI.
''Al patrulea val al pandemiei este, fără îndoială, aici. Cei care nu s-au vaccinat vor da uşor de necaz, la fel cum s-a întâmplat peste tot în lume'', a menţionat Szijjarto pe Facebook, avertizând că ''ţările cu rate reduse de vaccinare se confruntă cu probleme mai serioase''.
Potrivit Agerpres, în România ''totul se întâmplă acum deodată'', a continuat ministrul ungar, făcând referire la incendiul recent de la spitalul din Constanţa.
Szijjarto a mai transmis că Ungaria încearcă să-şi ajute vecinii şi are contacte periodice cu vicepremierul român Kelemen Hunor. Vor continua consultările cu privire la ajutoare ulterioare, a mai menţionat el.
''Ca prim pas, vom trimite 1.000 de cutii de favipiravir la începutul săptămânii viitoare. Acest medicament poate ajuta la prevenirea sau tratarea simptomelor serioase'', a precizat Szijjarto, adăugând că eforturile eficiente de combatere a pandemiei în ţările vecine sunt de asemenea în beneficiul Ungariei.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei