Delegaţia vest-africană, întrevedere cu preşedintele destituit al Nigerului, Mohamed Bazoum

de Sorin MIHALACHE Duminică, 20 August 2023 110
Delegaţia vest-africană sosită, sâmbătă după-amiaza, la Niamey, pentru a încerca găsirea unei soluţii diplomatice la criza din Niger a putut avea o întrevedere cu preşedintele înlăturat de la putere Mohamed Bazoum, care este ţinut captiv după lovitura de stat din 26 iulie, a anunţat o sursă din cadrul Comunităţii Economice a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS), informează agenţia AFP.
„Bazoum are moralul bun”, a dat asigurări această sursă, care a precizat că preşedintele destituit nu are nici acum electricitate.
Mohamed Bazoum, reţinut la reşedinţa sa prezidenţială încă din ziua loviturii de stat împreună cu fiul şi soţia, declarase că este ţinut ostatic, apoi lipsit de electricitate şi obligat să mănânce doar orez şi paste.
Întrevederea a fost confirmată de un jurnalist al agenţiei de presă nigeriene, prezent la palatul prezidenţial sâmbătă după-amiaza, în momentul vizitei delegaţiei.
Delegaţia ECOWAS, condusă de preşedintele nigerian Abdulsalami Abubakar, a fost primită pe aeroportul din Niamey de prim-ministrul numit de militarii instalaţi la putere, Ali Mahaman Lamine Zeine.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei