Demers neobişnuit! China se oferă să sprijine Ungaria în domeniul securităţii

de Sorin MIHALACHE Luni, 19 Februarie 2024 173
China s-a oferit să sprijine Ungaria, un partener strategic de lungă durată, în materie de securitate publică, dincolo de relaţiile comerciale şi de investiţii, în timpul unei rare întâlniri între premierul ungar Viktor Orban şi ministrul securităţii publice din China, Wang Xiaohong, aflat într-o vizită la Budapesta, chiar într-un moment în care noi ţări europene bat la uşa NATO pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, informează agenţia Reuters.
China speră să aprofundeze legăturile cu Ungaria în materie de aplicare a legii şi de securitate, în contextul în care cele două ţări marchează 75 de ani de relaţii diplomatice, a declarat ministrul Wang Xiaohong, în cadrul întâlnirii cu Orban.
În timpul unei vizite la Budapesta, Wang a declarat că speră ca astfel de eforturi să fie „un nou punct culminant al relaţiilor bilaterale” în domenii precum combaterea terorismului şi a criminalităţii transnaţionale.
Acestea ar cuprinde consolidarea capacităţilor de securitate şi de aplicare a legii în cadrul Iniţiativei „Noul Drum al Mătăsii” a preşedintelui Xi Jinping, care urmăreşte să conecteze China de restul lumii prin legături comerciale şi de infrastructură.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei