Demisii în lanț la postul de televiziune Al-Jazeera din Egipt

de Cuget Liber Miercuri, 10 Iulie 2013 77
Colaboratorii Al-Jazeera în Egipt au demisionat din cauza unui dezacord privind linia editorială a angajatorului lor, a declarat un oficial al postului de televiziune cu sediul la Doha, fără a preciza care este numărul lor.
"Unii colaboratori noi ai biroului Al-Jazeera-Mobasher (n.r. - postul direct al grupului) din Egipt, care au propria părere cu privire la situația din Egipt, au decis să părăsească postul de televiziune", a declarat oficialul citat, sub acoperirea anonimatului.
Al-Jazeera este criticată de o parte a opiniei publice din Egipt, precum și în alte țări din Primăvara Arabă, pentru linia sa editorială, considerată favorabilă islamiștilor.
Această demisie intervine în timp ce televiziunea urmărește îndeaproape eve-nimentele care au condus la demiterea președintelui egiptean, islamistul Mohamed Morsi, de către armată.
Oficialul a apreciat că demisionarii "nu s-au adaptat liniei editoriale a Al-Jazeera, care refuză să se supună presiunilor și care continuă să acopere evenimentele cu profesionalism, făcând abstracție de putere". 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei