Demonstraţie de forţă! NATO a încheiat exerciţiile militare Steadfast Defender 2024

de Sorin MIHALACHE Duminică, 02 Iunie 2024 167
NATO a încheiat exerciţiile militare Steadfast Defender 2024, desfăşurate timp de patru luni şi cele mai ample din ultimele decenii, transmite agenţia DPA.
„Mai mult de 90.000 de militari, peste 50 de nave, peste 80 de avioane care au executat sute de zboruri, şi peste 1.100 de vehicule de luptă din toate cele 32 de state aliate au participat la aceste exerciţii”, a indicat NATO într-un comunicat de presă.
Steadfast Defender a fost o demonstraţie de forţă în contextul în care membrii europeni ai alianţei fac paşi spre reînarmare în faţa războiului Rusiei împotriva Ucrainei, după reducerea considerabilă a cheltuielilor lor militare în deceniile care au urmat sfârşitului Războiului Rece.
„Aceste exerciţii au demonstrat forţa incredibilă a legăturii transatlantice dintre aliaţii NATO din Europa şi cei din America de Nord”, a declarat comandantul forţelor NATO din Europa, generalul Christopher Cavoli, citat în comunicatul de presă.
„Activităţile militare extrem de complexe desfăşurate pe parcursul exerciţiului au demonstrat că Alianţa este capabilă şi pregătită să ne îndeplinim misiunea de bază de apărare colectivă”, a mai arătat generalul Cavoli.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei