Diavolul din US Army - lunetistul cu 255 de victime

de Cuget Liber Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012 488
Un tânăr din Texas, care s-a alăturat armatei americane în urmă cu aproximativ 10 ani, a devenit între timp cel mai prolific lunetist din istoria armatei americane. În timp ce armata anunță 160 de victime, numărătoarea lui e un pic alta: 255 de oameni împușcați.
În 2003, când trupele americane au venit în Irak, Chris Kyle avea misiunea de a supraveghea intrarea în oraș a unui batalion de marină. În mulțimea de curioși adunată, Kyle a văzut o femeie cu un copil în brațe, care ține într-o mână o grenadă.
"Era prima dată când trebuia să omor pe cineva. Nu știam dacă voi fi în stare", își amintește el într-o carte publicată recent, după retragerea din armată.
"Era o femeie, în primul rând. Apoi, am voie să fac asta, este corect, este justificat? După ce fac asta, voi fi condamnat de toată lumea? Vor veni procurorii după mine strigând "Ai omorât o femeie, mergi la pușcărie"? Dar ea a luat decizia în locul meu. Ori o omoram, ori mureau colegii mei". Așa că a apăsat pe trăgaci, scrie BBC, într-un articol care prezintă uluitoarea poveste de viață a lui Kyle.
Între 2003 și 2009 a devenit cel mai prolific lunetist din istoria armatei americane, cu 160 de victime. Era poreclit "Diavolul", iar insurgenții irakieni puseseră pe capul o recompensă de 20.000 de dolari.
Tată și soț, Kyle nu are nicio remușcare pentru ce a făcut. El îi numește "sălbatici" pe cei uciși.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei