Doi bărbaţi arestaţi de poliţia britanică pentru spionaj în folosul Chinei

de Sorin MIHALACHE Duminică, 10 Septembrie 2023 199
Poliţia britanică a anunţat că a arestat doi bărbaţi suspectaţi că ar fi spionat pentru China, potrivit publicaţiei Sunday Times, notează agenţia France Presse.
„Agenţi ai Serviciului metropolitan de poliţie au arestat doi bărbaţi, fiind suspectaţi de încălcarea articolului 1 din Legea secretelor oficiale din 1911”, a indicat poliţia.
Primul a fost arestat în regiunea Oxford, celălalt la Edinburgh. Potrivit Sunday Times, cel de-al doilea bărbat a avut contacte cu deputaţi ai Partidului Conservator de guvernământ în timp ce lucra la parlament. Printre aceştia, s-au numărat ministrul securităţii, Tom Tugendhat, şi Alicia Kearns, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Comunelor.
„Este un britanic care a lucrat în domeniul politicii internaţionale, în special legat de relaţiile cu Beijingul, şi care a lucrat deja în China”, a adăugat jurnalul.
Anul trecut, serviciul britanic de informaţii a dezvăluit cazul unei agente a guvernului chinez, Christine Lee, „angajată în activităţi de ingerinţă politică în numele Partidului Comunist Chinez, dialogând cu membrii Parlamentului”.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei