Doi presupuşi spioni ruşi, arestaţi în Germania pentru că ar fi plănuit acte de sabotaj militar

de Sorin MIHALACHE Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 132
Doi presupuşi spioni ruşi au fost arestaţi în Germania pentru că ar fi plănuit atacuri de sabotaj, inclusiv împotriva unor facilităţi ale forţelor americane, cu scopul de a submina sprijinul militar pentru Ucraina, a anunţat biroul procurorului federal german, relatează agenţia AFP.
Forţele de ordine au efectuat percheziţii la locuinţele şi locurile de muncă ale celor doi suspecţi, cu dublă cetăţenie, germană şi rusă, care sunt acuzaţi că lucrau pentru un serviciu secret străin, a anunţat parchetul antiterorist într-un comunicat.
Cei doi bărbaţi sunt suspectaţi că au activat pentru un serviciu de informaţii străin în ceea ce procurorii califică drept un caz deosebit de grav de spionaj. Cei doi suspecţi ar fi pregătit acte de sabotaj în Germania la ordinul serviciilor secrete ruse şi au fost arestaţi în oraşul Bayreuth, în nordul Bavariei.
Identificaţi ca fiind Dieter S. şi Alexander J., aceştia sunt acuzaţi de activităţi de acţiuni de recunoaştere pentru reperarea unor potenţiale ţinte în vederea atacării lor, între care facilităţi ale forţelor armate americane staţionate în Germania. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei