Gardienii Revoluţiei: Iranul şi-ar putea revizui doctrina nucleară

de Sorin MIHALACHE Vineri, 19 Aprilie 2024 114
Iranul şi-ar putea revizui doctrina nucleară în contextul ameninţărilor israeliene, a declarat un comandant al Gardienilor Revoluţiei, ceea ce sporeşte temerile referitoare la programul nuclear despre care Teheranul a susţinut constant că are exclusiv scopuri civile, relatează agenţia AFP.
„O revizuire a doctrinei şi politicii noastre nucleare şi consideraţiilor comunicate anterior este perfect posibilă”, a spus generalul Ahmad Haghtalab, responsabil pentru securitatea nucleară în cadrul corpului de elită al Teheranului.
Haghtalab a afirmat că Iranul este pregătit să lanseze rachete puternice asupra instalaţiilor nucleare israeliene, ca represalii la un eventual atac al Israelului contra unor obiective nucleare iraniene.
„Dacă regimul sionist vrea să ia măsuri contra centrelor şi instalaţiilor noastre nucleare, el se va confrunta indubitabil cu reacţia noastră. Pentru contraatac, instalaţiile nucleare ale regimului sionist vor fi ţintite cu armament avansat”, a avertizat militarul iranian de rang înalt.
Israelul a anunţat că îşi rezervă dreptul de a se proteja în faţa Iranului după atacul iranian, desfăşurat cu peste 350 de drone şi rachete lansate către teritoriul israelian, ce au fost în marea lor majoritate interceptate în zbor. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei