Ebola ajunge în Europa!

de Andreea NĂSTASE Joi, 07 August 2014 523
Un preot spaniol care a contractat virusul în Liberia a fost repatriat miercuri. Preotul romano-catolic în vârstă de 75 de ani va fi tratat în condiții de carantină strictă, la Madrid, operațiune pentru care spaniolii vor cheltui un milion de euro. Alte două persoane infestate au fost repatriate în SUA, un bărbat suspectat de infestare stă în carantină la New York, iar un potențial infestat a murit în Arabia Saudită.

Până în această dimineață, 887 de persoane au murit după ce au contractat virusul Ebola în această epidemie, cea mai violentă de până acum, cu focar în Liberia, vestul Africii.
Cel mai mare nivel de alertă

Autoritățile sanitare americane au ridicat, miercuri, alerta sanitară la nivelul 1, cel mai mare, pentru a răspunde mai eficient epidemiei de Ebola, a declarat un purtător de cuvânt. "Este pentru prima dată din 2009 când această alertă maximă a fost declanșată".

"Această activare ne permite să mobilizăm resursele în toată agenția pentru a răspunde crizei" legate de Ebola, a explicat Tom Skinner, un purtător de cuvânt al Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).
"Este pentru prima dată din 2009 când această alertă maximă a fost declanșată. Ea a fost instituită la acea vreme pentru pandemia de gripă H1N1", a precizat el.
Această decizie răspunde la "propagarea virusului Ebola în Nigeria și la potențialul risc de a afecta multe vieți", a afirmat directorul CDC, doctorul Tom Frieden, într-un mesaj publicat pe Twitter, scrie Mediafax.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei