Emmanuel Macron, îngrijorat pentru integritatea teritorială a Armeniei

de Sorin MIHALACHE Luni, 25 Septembrie 2023 640
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă ofensivă militară a Azerbaidjanului împotriva Armeniei, subliniind că „Baku ameninţă frontiera comună şi integritatea teritorială a acestei ţări”, notează agenţia AFP.
„Franţa este foarte vigilentă cu privire la integritatea teritorială a Armeniei, pentru că asta este în joc”, a declarat el într-un interviu la TF1. „Astăzi avem o Rusia complice cu Azerbaidjanul, o Turcie care a susţinut întotdeauna aceste manevre şi o putere care este dezinhibată şi care ameninţă frontiera cu Armenia”, a adăugat Macron, după victoria fulgerătoare a forţelor de la Baku împotriva separatiştilor din Nagorno-Karabah, un teritoriu populat în majoritate de armeni.
După doar 24 de ore de luptă, autorităţile din Nagorno-Karabah, copleşite de puterea de foc a forţelor de la Baku şi fără ajutorul Erevanului, au depus armele miercuri şi au început joi, sub medierea Moscovei, negocierile pentru reintegrarea în Azerbaidjan a teritoriului secesionist, unde foarte mulţi locuitori rămân blocaţi.
Armenia a acuzat în mod implicit Rusia pentru lipsa de sprijin în această criză, premierul său, Nikol Paşinian, calificând drept „ineficiente” actualele alianţe ale ţării sale, într-o aluzie la relaţiile cu Moscova moştenite din epoca în care Armenia - ca şi Azerbaidjanul - făcea parte din URSS. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei