Erdogan vrea să întoarcă o pagină nouă în relațiile cu Germania

de Cuget Liber Vineri, 28 Septembrie 2018 213
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan își propune să întoarcă o pagină nouă în relațiile cu Germania cu prilejul vizitei de stat pe care o va întreprinde la Berlin, în contextul tensiunilor provocate de menținerea în detenție a unor cetățeni germani în Turcia, transmite DPA.
"Este responsabilitatea noastră să facem să avanseze în mod rațional relațiile noastre pe baza intereselor comune, depășind temerile iraționale", a scris Erdogan într-un articol publicat în cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Relațiile dintre cele două state au avut de suferit pe fondul criticilor legate de regimul tot mai autoritar al lui Erdogan - care a dobândit recent, prin amendarea Constituției, noi puteri - și de represiunea care a urmat puciului eșuat din iulie 2016 și căreia i-au căzut victime și cetățeni germani.
Erdogan a scris în FAZ că se așteaptă ca Germania să-l sprijine în lupta împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), precum și a mișcării islamiste a clericului Fetullah Gulen, pe care Ankara îl consideră responsabil de tentativa de puci din iulie 2016. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei