Fost angajat civil al NATO, condamnat pentru spionaj

de Cuget Liber Joi, 21 Noiembrie 2013 108
Un fost angajat civil al NATO care muncea la baza militară americană de la Ramstein, în sud-vestul Germaniei, a fost condamnat de către justiția germană la șapte ani de închisoare pentru spionaj.
Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, desemnat sub numele de Manfred K. în comunicatul tribunalului, a pătruns, în martie 2012, într-un server securizat care conținea date confidențiale, pe care le-a transferat într-un sistem public. El a transferat aceste date în serviciul său privat de e-mail, după care le-a salvat pe un dispozitiv de stocare a datelor de tip USB.
Potrivit tribunalului, caracterul confidențial al acestor date era cunoscut foarte bine de către acuzat, care ar fi încercat să le vândă unor servicii secrete străine, aducându-i circumstanțe agravante de "trădare față de țara sa".
Aceste date ar fi putut permite unei puteri ostile NATO să aibă acces la o rețea secretă a organizației.
Acuzatul, un cetățean german care muncea pentru NATO din 1979, a dat asigurări că voia doar să atragă atenția asupra unor breșe în sistemul de securitate, însă tribunalul i-a respins argumentele și a pronunțat o pedeapsă destul de apropiată de cea solicitată de parchet, care a cerut să fie condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei