Fostul preşedinte grec Karolos Papoulias s-a stins din viață

de Mirabela ȘERBĂNESCU Duminică, 26 Decembrie 2021 326
Fostul preşedinte grec Karolos Papoulias, care a avut două mandate între 2005 şi 2015, a murit duminică la vârsta de 92 de ani, a anunţat preşedinţia elenă, transmite Reuters.
Preşedinta Katerina Sakellaropoulou i-a adus un omagiu lui Papoulias pentru rolul său în rezistenţa împotriva ocupaţiei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi împotriva juntei militare din Grecia din 1967-74.
''Participarea sa la rezistenţa naţională şi la lupta împotriva dictaturii... a reflectat devotamentul său continuu faţă de idealurile de libertate şi dreptate, pe care le-a apărat de-a lungul întregii sale vieţi'', a declarat Sakellaropoulou într-un comunicat.
''A onorat cea mai înaltă instituţie a statului prin etica şi comportamentul său, apărând cu tărie coeziunea socială şi unitatea naţională", a adăugat ea.
Veteranul politician grec a fost preşedinte în perioada de vârf a crizei economice din 2008-2009. Provenind din rândurile partidului socialist Pasok, Karolos Papoulias a fost ales pentru prima dată preşedinte în 2005, înainte de a fi reales pentru un al doilea mandat de cinci ani în 2010, la începutul crizei greceşti, care a aruncat ţara în cele mai grave tulburări politice şi economice din ultimele decenii. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei