Gaddafi, dispus să renunțe la putere dacă fiul său va putea participa la alegeri

de Cuget Liber Sâmbătă, 09 Iulie 2011 390
Liderul libian Muammar Gaddafi s-a oferit să renunțe la putere dacă fiului său, Saif, i se va permite să participe la alegerile viitoare, susține cotidianul rus Kommersant, citând o sursă de "nivel înalt" de la Kremlin, relatează Mediafax.
Este însă improbabil ca această condiție să fie ac-ceptată de Consiliul Național de Tranziție, "guvernul" rebelilor din Benghazi.
Purtătorul de cuvânt al lui Gaddafi, Moussa Ibrahim, a dezmințit informațiile potrivit cărora colonelul vrea să încheie o înțelegere. "Gaddafi nu negociază. Libienii vor muri să îl apere", a declarat el.
Regimul susține că este în contact cu liderii rebeli din străinătate, în țări ca Italia și Norvegia. Dar acestea se referă la încetarea focului, ajutorul umanitar și începerea dialogului între libieni, susține Ibrahim.
Săptămâna trecută, Saif a lansat noi amenințări la adresa aliaților NATO, afirmând că aceștia vor deveni "ținte legitime".
Totodată, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Gaddafi și a fiului său, pentru crime împotriva umanității, inclusiv crimă și tortură.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei