GALERIE FOTO / Cutremur devastator în Italia - "Orașul a dispărut, pur și simplu!"

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 24 August 2016 1674
UPDATE: Presa italiană informează că sunt 37 de persoane decedate. Însă este probabil ca bilanțul victimelor să crească, întrucât operațiunile de salvare și căutările de victime continuă. De asemenea, în jur de 150 de persoane sunt încă date dispărute, cel mai probabil fiind prinse sub dărâmăruri.

Autoritățile italiene și Crucea Roșie mobilizează mijloace spre zonele afectate de puternicul seism.  Asociația voluntarilor italieni donatori de sânge a lansat apelul de a se dona sânge din toate grupurile sanguine. Membri ai armatei și ai corpului silvic, precum și numeroși localnici caută posibili supraviețuitori. Pompierii au semnalat că accesul în localitatea Accumoli este îngreunat de starea șoselelor.
Autoritățile regiunii Lazio au semnalat într-un comunicat că au fost trimise trei elicoptere, precum și alte mijloace.  


XXX

Cel puțin șase persoane au murit după ce un cutremur cu o magnitudine de 6,2 grade pe scara Richter a lovit zona Perugia din Italia, azi-dimineață, la ora 4,30, ora României. Primele victime sunt un cuplu de bătrâni a căror casă s-a prăbușit în Pescara del Tronto, la aproximativ 10 mile de epicentrul seismului. De asemenea, a pierit o întreagă familie, părinții și doi copii, în casa lor, în Accumoli, la doar patru mile de epicentru.

Cutrmurul a distrus și orășelul Amatrice, unde există temeri că mai sunt multe victime pe sub dărâmături. "Drumurile sunt distruse. Jumătate din oraș nu mai există", a anunțat primarul Sergio Pirozzi.
Seismul a fost înregistrat la ora locală 3,36, ora 4,46 ora României, în Norcia, la 110 km nord-est de Roma, la o adâncime de numai 10 km, considerată foarte mică.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei