Grecia alocă 780 de milioane de euro pentru protecţia biodiversităţii marine

de Sorin MIHALACHE Marţi, 16 Aprilie 2024 229
Grecia îşi continuă eforturile de protejare a biodiversităţii marine şi combatere a poluării litoralului prin 21 de iniţiative în valoare totală de 780 de milioane de euro, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis, citat de agenţia Reuters.
Grecia, din care fac parte mii de insule, are cel mai lung litoral din întreaga Mare Mediterană. La Atena s-a anunţat, săptămâna trecută, intenţia de înfiinţare a două parcuri marine - unul în Marea Ionică şi unul în Marea Egee - în cadrul iniţiativelor menţionate.
„În linişte, dar metodic, Grecia joacă un rol de frunte în apărarea împotriva schimbărilor climatice dramatice, despre care s-a dovedit că afectează toate regiunile şi toate activităţile”, a afirmat Mitsotakis.
El a precizat că parcurile marine, care vor fi delimitate până la începutul lui 2025, în urma unor studii ştiinţifice, vor cuprinde 32% din apele naţionale.
Prim-ministrul a adăugat că, printre alte iniţiative în curs, se numără campanii pentru reducerea poluării cu plastic, crearea unui sistem de monitorizare pentru zonele maritime protejate - deoarece vor fi interzise metodele de pescuit care degradează fundul mării - şi construirea de staţii de încărcare pentru vasele electrice în 12 porturi. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei