Grecia va primi luni primii săi turiști străini. Zborurile cu pasageri din această țară nu sunt autorizate

de Cuget Liber Vineri, 12 Iunie 2020 205
Grecia se pregătește să primească, luni, primii săi turiști străini, pentru prima dată de la introducerea carantinei în martie din cauza pandemiei de Covid-19, însă zborurile cu pasageri proveniți din Marea Britanie nu vor fi autorizate, au anunțat vineri Ministerele Turismului și Sănătății din Grecia, conform Agerpres.

Toți pasagerii care provin din Italia, Spania și Olanda, care sunt autorizați să vină și să își facă sejururile în Grecia începând din 15 iunie, vor fi supuși unor teste la sosire, a precizat Guvernul elen.

Interdicția zborurilor de pasageri care provin din Marea Britanie "va rămâne în vigoare pe perioada următoarelor două săptămâni", a precizat ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis.

"Obiectivul nostru este ca Grecia să rămână o țară sigură în așteptarea sezonului turistic", a declarat la rândul său ministrul grec al Sănătății, Vassilis Kikilias.

Comisia Europeană a recomandat joi ridicarea tuturor restricțiilor de călătorie în interiorul Uniunii Europene și al spațiului Schengen începând din 15 iunie, precum și redeschiderea de la 1 iulie a frontierelor externe ale Uniunii pentru cetățenii statelor din Balcanii Occidentali.

Cu toate acestea, Grecia a anunțat o fază de tranziție între 15 și 30 iunie, pe parcursul căreia doar aeroporturile din Atena și Salonic vor putea primi zboruri regulate de pasageri. Celelalte aeroporturi regionale ar urma să se redeschidă din 1 iulie.

Până la data de 30 iunie vor fi autorizate doar zborurile provenind din Italia, Spania și Olanda cu destinația Atena. Zborurile de pasageri provenind din Marea Britanie nu vor fi permise decât începând din 1 iulie.

Orice pasager care va fi testat pozitiv cu Covid-19 va trebui să intre într-o perioadă de izolare de 14 zile la un hotel, pe cheltuiala statului grec.

Grecia, țară care nu a înregistrat decât aproximativ 190 de decese din cauza coronavirusului la o populație de 11 milioane de locuitori, se prezintă ca o destinație sănătoasă pentru vacanțele de vară.

Sectorul turismului, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia Greciei în condițiile în care este responsabil pentru mai mult de 20% din Produsul Intern Brut.

Hotelurile care în mod normal sunt deschise numai pentru sezonul estival trebuie să își redeschidă porțile în data de 15 iunie, la două săptămâni după redeschiderea hotelurilor care funcționează pe întreaga perioadă a anului. Personalul hotelier va fi supus unor teste regulate, la fel ca și clienții. Trebuie rezervate camere pentru a putea fi izolate persoanele testat pozitiv cu Covid-19 și fiecare hotel trebuie să aibă un medic.

În 2019, Grecia a înregistrat un an record cu peste 34 milioane de vizitatori. Pentru acest an reprezentanții din sectorul turistic cred că un obiectiv realist este o treime din numărul de vizitatori înregistrat anul trecut.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei