Igor Dodon: "Situația Chișinăului se va înrăutăți"

de Cuget Liber Miercuri, 04 Iulie 2018 161
Acțiunile actualului guvern de la Chișinău ar putea duce la declanșarea unui conflict cu Transnistria cu scopul de a atrage Rusia în evenimente, susține președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu acordat ziarului rusesc Nezavisimaia Gazeta.
El a evocat în acest sens recenta rezoluție a Adunării Generale a ONU privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, adoptată la 22 iunie, la inițiativa guvernului Republicii Moldova, precum și un document trimis de guvernanții moldoveni Congresului SUA.
Rezoluția, căreia Rusia i s-a opus cu virulență, "doar va înrăutăți situația Chișinăului, inclusiv din punct de vedere al rezolvării politice cât mai rapide a conflictului transnistrean", a afirmat Igor Dodon.
Noua Strategie națională de apărare a Republicii Moldova, al cărei proiect urmează să fie examinat de către parlament, menționează ca principală amenințare potențialul militar din Transnistria, a spus președintele moldovean.
Președinția "a introdus mai multe modificări în concepția Strategiei naționale de apărare. Dacă parlamentul va adopta versiunea inițială a documentului, atunci eu îl voi bloca", a insistat Dodon în interviul menționat. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei