Iranul nu va discuta cu SUA până când acestea nu vor ridica sancțiunile

de Cuget Liber Miercuri, 28 August 2019 169
Iranul nu intenționează să poarte discuții cu SUA până când Washingtonul nu va ridica toate sancțiunile pe care i le-a impus, a indicat, ieri, președintele Hassan Rouhani, la o zi după ce liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a apreciat ca posibilă o întâlnire cu acesta, transmite AFP. 

Într-un discurs transmis de televiziunea de stat, Rouhani a afirmat că țara sa a avut întotdeauna disponibilitatea de a purta negocieri. "Dar mai întâi SUA ar trebui să acționeze prin a ridica toate sancțiunile ilegale, injuste și nedrepte impuse Iranului", a adăugat el. 

"Vom continua să ne reducem angajamentele din acordul din 2015 dacă interesele noastre nu sunt garantate", a mai declarat președintele iranian. "Teheranul nu a dorit niciodată arme nucleare", a subliniat Rouhani. 
Luni, într-o conferință de presă la summitul G7 de la Biarritz, Donald Trump a afirmat că ar fi de acord să se întâlnească cu președintele iranian "dacă condițiile ar fi corecte sau corespunzătoare", dar a exclus ridicarea sancțiunilor pentru compensarea pierderilor economice suferite de Iran. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei