Italia nu îl recunoaște pe Juan Guaido ca președinte al Venezuelei

de Cuget Liber Sâmbătă, 02 Februarie 2019 259
Italia nu îl recunoaște pe Juan Guaido ca președinte al Venezuelei, întrucât guvernul de la Roma se opune ingerinței în afacerile interne ale oricărei țări, a declarat subsecretarul de stat din MAE italian Manilo Di Stefano, citat de agenția EFE. 

"Italia nu îl recunoaște pe Guaido, pentru că suntem total împotrivă ca o țară sau un grup de țări să poată determina politica internă a unei țări. Este vorba despre principiul neingerinței și este recunoscut de ONU", a punctat responsabilul italian într-o declarație dată la postul de televiziune Tv2000. 

El a explicat astfel abținerea eurodeputaților italieni membri ai partidelor ce formează coaliția de guvernare de la Roma, Liga și Mișcarea 5 Stele (M5S), la votul rezoluției din Parlamentul European, prin care acest for l-a recunoscut, joi, pe opozantul Juan Guaido drept președinte interimar legitim al Venezuelei și le-a cerut tuturor țărilor UE să facă același lucru.
Subsecretarul de stat din MAE italian, membru al partidului M5S, a mai argumentat că prioritatea acum ar trebui să fie evitarea unui război în Venezuela.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei