Kuweitul își recheamă ambasadorul din Iran

de Cuget Liber Marţi, 05 Ianuarie 2016 71
Kuweitul și-a rechemat astăzi ambasadorul din Iran, în semn de protest față de atacurile care au vizat misiuni diplomatice saudite în Iran. Kuweit a devenit, astfel, a patra țară din Golf care rupe sau reduce relațiile cu Iranul, a anunțat agenția KUNA, potrivit Agerpres.

O sursă oficială din cadrul Ministerului de Externe a afirmat că ministrul l-a rechemat pe ambasadorul statului Kuweit în Republica Islamică Iran în această dimineață, pe fondul atacurilor lansate de o mulțime de demonstranți asupra unor legații saudite, a anunțat agenția KUNA. Protestele au survenit în urma execuției de către Arabia Saudită a liderului religios șiit Nimr Baqer al-Nimr, un critic virulent al dinastiei conducătoare de la Riad.
În ultimele zile, Arabia Saudită și Bahreinul au rupt relațiile diplomatice cu Iranul, în timp ce Emiratele Arabe Unite și-au chemat ambasadorul din Iran și au redus nivelul relațiilor diplomatice. Kuweitul nu l-a expulzat pe ambasadorul iranian și nici nu a redus semnificativ nivelul relațiilor diplomatice, limitându-se doar să-și cheme ambasadorul de la post de la Teheran.
Kuweitul, unde o treime dintre locuitori sunt șiiți, a menținut relații bune cu Teheranul, în pofida dezmembrării în luna august 2015 a unei celule de 26 de persoane acuzate că au spionat în favoarea Iranului.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei