Liderii sloveni s-au pus de acord asupra aderării Croației la UE

de Cuget Liber Sâmbătă, 16 Februarie 2013 192
Liderii sloveni, reuniți la Ljubljana la inițiativa șefului statului, social-democratul Borut Pahor, s-au pus de acord pentru a accelera procesul de aderare a Croației la Uniunea Europeană, în pofida unei divergențe persistente cu privire la patrimoniul unei bănci provenite din fosta Iugoslavie, semnalează AFP. 

În pofida gravei crize politice în curs în Slovenia, unde guvernul conservator al premierului Janez Jansa nu mai dispune de majoritate în parlament, președintele Pahor a reușit să reuneas-că cele șapte partide parlamentare pentru a discuta despre aderarea Croa-ției la UE și despre necesarele reforme economice și sociale de realizat.
Liderii partidelor parlamentare s-au pus de acord pentru a încerca să ratifice la timp Tratatul privind aderarea Croației la UE, a declarat șeful statului într-o conferință de presă desfășurată la sfârșitul reuniunii.
În ultimele săptămâni, Slovenia a avertizat că se va opune aderării Croației la UE până ce se va soluționa conflictul privind repartizarea activelor băncii slovene Ljubljanska Banka (LB), conflict ce durează de la destrămarea fostei Iugoslavii. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei