Lituania impune o interdicţie nelimitată asupra posturilor de radio şi televiziune

de Sorin MIHALACHE Vineri, 14 Iunie 2024 118
Lituania a extins interdicţia privind difuzarea şi retransmisia posturilor de radio şi televiziune din Rusia şi Belarus, fără o limită iniţială a restricţiei, după ce parlamentarii au convenit asupra măsurii, potrivit agenţiei DPA.
Interdicţia se aplică atâta timp cât Rusia şi aliatul său apropiat Belarus sunt consideraţi un pericol şi o ameninţare la adresa securităţii ţării baltice, membră a UE şi NATO, în strategia naţională de securitate, a convenit parlamentul aproape în unanimitate.
Lituania, care se învecinează cu exclava rusă Kaliningrad şi Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, găzduieşte, de asemenea, o minoritate de persoane cu origini ruseşti, care reprezintă 5% din cei 2,8 milioane de locuitori ai săi.
Lituania a încetat să difuzeze toate posturile de radio şi televiziune înregistrate în Rusia şi Belarus după ce forţele Moscovei şi-au lansat invazia pe scară largă din Ucraina în 2022, la fel ca Estonia şi Letonia, în încercarea de a preveni diseminarea propagandei de război şi a dezinformării ruseşti. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei