Președintele PE, Martin Schulz: "Mai mult timp acordat Greciei și Spaniei"

de Cuget Liber Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 245
Președintele Parlamentului European, social democratul german Martin Schultz, dorește ca "Greciei și Spaniei să li se acorde mai mult timp" pentru a-și face ordine în finanțele publice și să nu li se impună "o orgie de austeritate", transmite AFP. 

Într-un interviu acordat postului național de televiziune din Austria ORF, după o întrevedere la Viena cu cancelarul austriac Werner Faymann, și el social democrat, Martin Schulz a menționat că țările lor au nevoie mai ales "de un angajament față de euro, investiții strategice, de luptă împotriva șomajului în rândul tinerilor și... de speranță".
La adresa responsabililor germani extrem de critici față de ajutorul acordat Greciei, el a subliniat că este de asemenea în interesul țărilor bogate din cadrul Uniunii Europene (UE), ca Ger-mania, "să nu vadă prăbușindu-se piețele lor de export".
În legătură cu dezbaterile în curs pentru crearea în UE a unui buget numai pentru țările membre ale zonei euro, președintele Parla-mentului European s-a arătat favorabil acestei idei. "Un buget special pentru cele 17 țări ale zonei euro este de luat în calcul", a afirmat el, cu prilejul unei întâlniri cu responsabili sindicali din Austria.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei