Ministrul chinez al apărării a salutat în întâlnirea cu Putin legăturile puternice cu Rusia

de Sorin MIHALACHE Luni, 17 Aprilie 2023 79
Ministrul chinez al apărării, Li Shangfu, a salutat, duminică, legăturile puternice cu Moscova, cu ocazia primirii sale de către preşedintele rus Vladimir Putin la Kremlin, transmite agenţia AFP.
„Avem legături foarte puternice, care depăşesc alianţele militaro-politice din epoca Războiului Rece şi sunt foarte stabile”, a declarat ministrul chinez Li Shangfu, cu prilejul întâlnirii, conform imaginilor şi traducerii de la televiziunea rusă.
Ministrul a adăugat că relaţiile între China şi Rusia sunt „deja intrate într-o nouă eră”.
„Este vorba despre prima mea vizită în străinătate de când am preluat funcţia de ministru al apărării. Am ales în mod special Rusia, pentru a pune accentul pe caracterul special şi importanţa strategică a relaţiilor noastre bilaterale”, a adăugat Li.
El i-a transmis lui Vladimir Putin „salutările cordiale” ale preşedintelui chinez Xi Jinping, a indicat Ministerul Apărării de la Beijing, într-un comunicat publicat luni, 17 aprilie.
„China este dispusă să lucreze cu Rusia pentru a întări comunicarea strategică între cele două armate şi a aduce noi contribuţii la menţinerea securităţii şi stabilităţii mondiale şi regionale”, adaugă comunicatul, care nu menţionează conflictul din Ucraina.
În timpul întrevederii, la care a fost prezent şi ministru rus al apărării, Serghei Şoigu, Putin a salutat cooperarea militară între cele două state.
„Lucrăm activ prin intermediul departamentelor militare, facem schimb regulat de informaţii utile, cooperăm în domeniul militaro-tehnic şi desfăşurăm exerciţii comune”, a spus Putin. „Este vorba, fără nicio îndoială, de un alt domeniu important care întăreşte natura relaţiilor noastre”, a arătat preşedintele rus.
Vizita ministrului Li, care va dura până pe 19 aprilie, intervine după ce a lui Xi Jinping în martie la Moscova. În timpul summitului, Putin şi Xi şi-au afişat buna înţelegere, prezentându-se ca parteneri strategici determinaţi să reziste unui hegemonism american.
XXX
Forţele armate ruse au efectuat zeci de atacuri asupra poziţiilor apărătorilor ucraineni din estul Ucrainei, potrivit unui raport de duminică al Statului Major de la Kiev, informează agenţia DPA.
În acest atacuri, unităţile ruseşti au suferit pierderi grele, a anunţat comandamentul armatei ucrainene în raportul zilnic, fără a oferi detalii suplimentare. Nu a fost posibilă verificarea informaţiilor.
Un total de 45 de atacuri ruseşti au fost respinse în jurul localităţilor Bahmut şi Mariinka, potrivit armatei, care a spus că linia frontului a rămas neschimbată.
„Inamicul suferă pierderi semnificative, dar îşi menţine planurile de a ocupa teritoriul ucrainean”, se arată în raport. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei