Prim-ministrul Spaniei cere iertare victimelor agresiunilor sexuale după o reformă extrem de criticată

de Sorin MIHALACHE Luni, 17 Aprilie 2023 85
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a cerut iertare victimelor agresiunilor sexuale pentru reducerile de pedepse şi eliberările anticipate ale unor condamnaţi, în urma unei reforme extrem de criticată a legislaţiei penale, informează agenţia AFP.
„Dacă trebuie să cer iertare victimelor, le cer iertare victimelor pentru aceste urmări indezirabile”, a afirmat pentru prima dată liderul socialist spaniol, întrebat în legătură cu aceasta de cotidianul spaniol basc El Correo.
Supranumită „doar un da este un da”, legea-far a guvernului spaniol împotriva violenţelor sexuale a dus, în mod paradoxal, la cel puţin 978 de reduceri de pedepse şi la 104 eliberări anticipate ale unor condamnaţi de la intrarea ei în vigoare, în octombrie, potrivit ultimelor cifre ale justiţiei spaniole.
„Cred că niciun deputat, inclusiv grupuri parlamentare care au votat împotriva legii «doar un da este un da», nu este de acord cu reducerea pedepselor pentru agresorii sexuali. De aceea, eu cer iertare”, a subliniat Pedro Sanchez odată cu apropierea alegerilor municipale şi regionale, pe 28 mai, şi a celor legislative prevăzute pentru sfârşitul anului.
Aceste reduceri de pedepse au suscitat revoltă în Spania, recunoscută ca o referinţă în Europa în materie de legislaţie împotriva violenţelor de gen. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei