Minoritățile entice, subreprezentate în noul Parlament European

de Cuget Liber Joi, 06 Iunie 2019 290
Minoritățile etnice rămân larg subreprezentate în noul Parlament European după alegerile din 23-26 mai, a atenționat, marți, Rețeaua europeană contra rasismului (ENAR), ce regrupează numeroase ONG-uri din Europa, potrivit AFP. 

Conform analizei realizate de ENAR, în legislatura 2019-2024 minoritățile etnice vor avea 36 dintre cei 751 de eurodeputați, ceea ce înseamnă 5% dintre membrii Parlamentului European, în condițiile în care ENAR estimează că minoritățile rasiale și cele etnice reprezintă cel puțin 10% din populația Uniunii Europene. 

Eurodeputații "de culoare", definiți drept "non-albi" și "cu origini în afara UE" vor fi în număr de 30, o cifră care se va reduce la 24 după ce Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană. În legislatura 2014-2019, numărul acestora a fost de 18. 
Această subreprezentare poate fi atribuită rasismului structural și excluziunii sociale, discrimininării directe la vot, precum și unei proporții slabe a candidaților apăruți din rândul minorităților etnice. 

ENAR subliniază că instituțiile UE și statele membre trebuie să adopte măsuri clare pentru a se asigura că nu există discriminare în listele partidelor sau în structurile instituționale. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei