Mişcarea libaneză Hezbollah felicită Iranul pentru atacul asupra Israelului

de Sorin MIHALACHE Luni, 15 Aprilie 2024 78
Mişcarea libaneză Hezbollah a felicitat Iranul pentru atacul masiv asupra Israelului din cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, afirmând că acesta şi-a atins obiectivele, relatează agenţia AFP.
Într-un comunicat de presă, puternicul grup şiit susţinut de Iran şi-a felicitat aliatul pentru atacul său fără precedent asupra inamicului lor comun, Israelul, dând asigurări că acesta şi-a atins obiectivele militare, „în ciuda participării Statelor Unite şi a aliaţilor săi internaţionali la ripostă”.
Mişcarea libaneză a lăudat, de asemenea, „decizia curajoasă şi înţeleaptă a Teheranului de a răspunde ferm atacului sionist asupra consulatului iranian din Damasc”, în Siria.
Atacul de sâmbătă a fost primul efectuat vreodată direct de Iran asupra teritoriului israelian. Acesta a fost „dejucat şi 99% din tiruri au fost interceptate”, conform armatei israeliene.
În timp ce atacul avea loc, Hezbollah a anunţat că a lansat două runde de rachete Katiuşa asupra unor poziţii militare israeliene din Golanul sirian ocupat de Israel.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei