Franţa sporeşte măsurile de securitate la lăcaşurile de cult şi şcolile evreieşti

de Sorin MIHALACHE Luni, 15 Aprilie 2024 84
Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, le-a cerut prefecţilor să întărească măsurile de securitatea la lăcaşurile de cult evreieşti, precum şi la şcolile religioase, a doua zi după atacul lansat de Iran împotriva Israelului şi în apropierea sărbătorilor Paştelui evreiesc, relatează agenţia AFP.
Ministrul le cere prefecţilor să asigure „o prezenţă statică şi vizibilă a forţelor de ordine în faţa lăcaşurilor de cult şi a edificiilor cele mai sensibile sau emblematice”.
Pe măsură ce se apropie Pesah, Paştele evreiesc (22-30 aprilie), ministrul cere să se acorde atenţie în special „slujbelor şi adunărilor care atrag în mod tradiţional un public numeros”.
„Această decizie a fost luată din cauza nivelului foarte ridicat al ameninţării teroriste, al menţinerii la un nivel ridicat a actelor de natură antisemită şi a persistenţei tensiunilor la nivel internaţional, între care atacul Iranului asupra Israelului în noaptea de sâmbătă spre duminică”, se arată într-un mesaj difuzat de Ministerul de Interne francez.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei