Navă scufundată la Budapesta. Poliția ungară a lansat o anchetă

de Cuget Liber Vineri, 31 Mai 2019 227
Poliția națională ungară (ORFK) a anunțat, ieri, că a fost lansată o anchetă penală după accidentul de miercuri seara, de la Budapesta, în urma căruia o navă cu turiști sud-coreeni s-a scufundat în Dunăre, cel puțin șapte dintre ei pierzându-și viața, transmit MTI și Reuters. 

Colonelul Adrian Pal, purtător de cuvânt al poliției, a explicat, ieri, într-o conferință de presă, că nava cu sud-coreeni s-a scufundat aproape imediat după ce a intrat în coliziune cu o navă de croazieră de mari dimensiuni, lângă unul din podurile de pe Dunăre. 
Acesta a precizat că accidentul a survenit în jurul orei 21.05, când nava "Hableany" ("Sirena") cu turiști sud-coreeni a intrat în coliziune cu nava de croazieră "Viking Sigyn", de mari dimensiuni, aparținând unei companii elvețiene. Au fost recuperate cadavrele a șapte sud-coreeni, iar alte 21 de persoane sunt în continuare căutate, a mai spus el. 

Căpitanul ucrainean al navei de croazieră a fost interogat, iar ORFK a făcut apel la martori să contacteze poliția, a adăugat Pal. 
Recuperarea epavei de pe fundul Dunării ar putea dura câteva zile, iar poliția nu a putut confirma sau infirma dacă ar mai putea fi cadavre în interior.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei