Președintele Xi Jinping: "Nicio forță nu va putea opri China din drumul ei către viitor"

de Cuget Liber Miercuri, 02 Octombrie 2019 291
Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat, ieri, la deschiderea festivităților prilejuite de cea de-a 70-a aniversare a constituirii Republicii Populare, că "nicio forță nu va putea opri țara și poporul chinez pe calea lor către viitor", transmite EFE. 

"Acum 70 de ani, într-o zi precum cea de azi, tovarășul Mao Zedong a anunțat solemn lumea, din același loc, fondarea Republicii Populare Chineze, iar poporul chinez s-a ridicat în picioare", a amintit Xi, de la Poarta Păcii Cerești, în fața Pieței Tiananmen. 
Președintele chinez a subliniat că revoluția comunistă "a schimbat complet destinul mizerabil al Chinei de a fi săracă, slabă și umilită timp de peste o sută de ani". 

"Nu există nicio forță care să poată zdruncina statutul Chinei sau să oprească țara și poporul chinez pe calea lor către viitor", a spus Xi, în aplauzele miilor de persoane care au umplut tribunele instalate în Tiananmen pentru aceste festivități. 
Flancat de conducerea Partidului Comunist și de fostul președinte Jiang Zemin (1993-2003), Xi Jinping a evidențiat că poporul chinez "a obținut realizări inegalabile care au uimit lumea" în ultimele șapte decenii. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei