O nouă alertă alimentară! Aditivii din cârnați și bacon ar putea cauza diabet de tip doi

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Miercuri, 18 Ianuarie 2023 506
Cercetătorii din Franța au descoperit că aditivii care dau culoarea și aroma unor preparate din carne, precum cârnații sau baconul, ar putea cauza diabet de tip 2, potrivit Antena3

Cercetătorii francezi au descoperit că nitriții și nitrații introduși în cârnați sau în bacon cresc riscul apariției diabetului de tip 2.

Astfel, echipa de cercetători a evaluat datele de la peste 140 de mii de persoane, pe o perioadă de 14 ani.

În urma cercetărilor, s-a descoperit că cei cu un aport mai mare de nitriți, în special din aditivi alimentari, aveau un risc ridicat de a dezvolta diabet de tip 2.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei