Spitalele sunt pline! Vârful epidemiei, așteptat să lovească zilele următoare: avertismentul medicilor

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Miercuri, 18 Ianuarie 2023 288
România ar putea înregistra cel mai mare număr de infecții respiratorii în această săptămână, iar specialiștii preconizează că ar putea fi atins vârful acestui sezon gripal. Am putea avea 170 de mii de cazuri, la fel ca în sezonul gripal de dinainte de pandemie. Deja, în unele spitale nu mai sunt locuri libere. Și profesorii trag un semnal de alarmă și fac apel la părinți să nu își mai trimită copiii bolnavi la școală. 

În spitalele din țară se lucrează la capacitate maximă de mai bine de o lună. Numărul pacienților diagnosticați cu diferite viroze sau cu gripă este în creștere. Numai în județul Sibiu, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică, s-au înregistrat în ultima săptămână 181 de cazuri de gripă. Boala a mai făcut două victime. O femeie de 82 de ani și un bărbat de 74 de ani din Sibiu.
Noutatea acestui sezon este dată de faptul că avem, mai multe coinfecţii, cu flurona, COVID şi gripă, dar şi la cazurile simultane cu gripă şi virusul sincţial respirator. În Capitală, în multe spitale locurile se eliberează doar când sunt externați pacienții care se simt mai bine.

"Suntem la capacitate maxima. Cam fiecare garda se termina cu numar de paturi la capacitate maxima", a afirmat Raluca Alexandru, medic specialist la Spitalul Grigore Alexandrescu.Citește mai departe

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei