O replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, expusă la cea de-a 26 ediției a Salonului Ciocolatei din Paris

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Joi, 28 Octombrie 2021 288
O replică din ciocolată a celebrului tablou al lui Pablo Picasso, "Guernica", a ajuns miercuri la Paris pentru a participa la cea de-a 26 ediţie a Salonului Ciocolatei şi a ilustra arta maeştrilor cofetari din Ţara Bascilor, relatează EFE.
"Să fim aici este un succes important", a declarat Lorena Gómez, preşedinta Federaţiei Basce a Dulciurilor Artizanale -Euskal Gozogileak, care a însoţit această capodoperă pentru a reprezenta această importantă regiune autonomă a Spaniei, la cel mai important eveniment al ciocolatei din lume.
Potrivit Agerpres, cele 500 de kilograme de ciocolată care au fost necesare pentru a alcătui tabloul, cu participarea a 40 de cofetari şi patiseri basci, va fi expusă la Salonul Ciocolatei de la Paris care se desfăşoară în perioadă 28 octombrie şi 1 noiembrie.



Inaugurarea tabloului din ciocolată a fost deschisă de coregrafia "Samina eta Bakea" (Durere şi Pace), pe acordurile cântecului "Gernika", compus de Mikel Laboa, şi având-o ca protagonistă pe balerina Maialen Urdapilleta.
Reprezentaţia a fost însoţită de o paradă a modei, cu modele îmbrăcate în rochii de ciocolată elaborate de cofetari basci şi inspirate din scenele tabloului.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei