Omenirea se pregăteşte să intre în anul 2024 cu mari speranțe. Principalele evenimente care au marcat anul 2023

de Madalina PETRESCU Duminică, 31 Decembrie 2023 213
Oamenii sunt pregătiți să intre încrezători și plini de speranțe în anul 2024 și să lase în urmă ce s-a întâmplat în 2023, un an marcat de ascensiunea inteligenţei artificiale, de criza climatică şi de războaiele sângeroase din Gaza şi Ucraina.

Mulţimile de petrecăreţi se pregătesc să îşi ia rămas bun de la turbulentul an 2023, cel mai cald din istorie, marcat de ascensiunea inteligenţei artificiale, de criza climatică şi de războaiele sângeroase din Gaza şi Ucraina.

Populaţia lumii - care depăşeşte acum opt miliarde de locuitori - se pregăteşte să înceapă noul an, cu speranţa de a pune capăt costului ridicat al vieţii şi conflictelor globale.

La Sydney, autoproclamată „capitala mondială a Anului Nou", peste un milion de petrecăreţi sunt aşteptaţi pe faleza oraşului, în ciuda vremii neobişnuit de reci şi umede, conform AFP.

Opt tone de focuri de artificii vor sărbători intrarea în 2024, un an electoral crucial pentru jumătate din populaţia lumii. Va fi, de asemenea, un an olimpic, Jocurile fiind găzduite la Paris vara viitoare.

În ultimele 12 luni, lumea a fost copleşită de valul roz al "Barbie mania", a asistat la o proliferare fără precedent a instrumentelor de inteligenţă artificială şi la primul transplant de ochi întreg din lume.

India a devenit cea mai populată ţară din lume, preluând titlul de la China. De asemenea, a fost prima ţară care a reuşit să aterizeze o navă spaţială la Polul Sud al Lunii, care nu a fost explorat.

2023 a fost, de asemenea, cel mai cald an de la începutul înregistrărilor, în 1880, cu o serie de dezastre climatice care au lovit planeta, din Pakistan până în Cornul Africii şi în bazinul Amazonului.

Dar, mai presus de toate, 2023 va fi ţinut minte pentru atacul fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian din 7 octombrie - şi pentru represaliile necruţătoare ale Israelului.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei