Opt morţi, inclusiv un bebeluş de origine română, în încercarea de trecere ilegală în SUA

de Alina DRACOPOL Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 438
Poliţia canadiană a recuperat vineri alte două cadavre, inclusiv cel al unui bebeluş care nu fusese găsit iniţial, în apropierea frontierei cu SUA, ridicând la opt numărul victimelor din două familii - una canadiano-română, cealaltă indiană - care au murit săptămâna aceasta încercând să intre în SUA din Canada cu o barcă traversând râul St. Lawrence, informează Reuters şi AFP.
În noaptea de miercuri spre joi, când probabil familiile au încercat să traverseze râul într-o barcă descrisă ca fiind ''foarte mică'', vremea era rea, cu ploaie, lapoviţă şi mult vânt.


Preşedintele american, Joe Biden, şi premierul canadian, Justin Trudeau, au convenit săptămâna trecută să-i oprească pe solicitanţii de azil care vin în Canada de-a lungul întregii frontiere dintre cele două ţări şi nu doar la punctele oficiale de trecere a frontierei, spre deosebire de ceea ce se întâmpla înainte. Acest acord a fost puternic criticat de grupurile pentru drepturile migranţilor, care consideră că îi expune la un risc mai mare pe cei care încearcă să vină în Canada.



sursa foto: Agerpres

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei